Mat som medicin

En "balanserad och normal kost" - räcker det?

Nej, inte med tanke på ur urlakade våra jordar har blivit sedan andra världskriget och införandet av handelsgödsel. I den finns bara N, P och K, dvs kväve, fosfor och kalium. Titta i periodiska systemet så ser du att det är en hel del ämnen som saknas, närmare 80 stycken för att vara korrekt.

Ändrad kost och kosttillskott kan ge lindring, återhämtning och hjälpa uppbyggnaden igen vid t.ex högt blodtryck, artros, förhöjda blodfetter, PMS, inflammatoriska sjukdomar och värk.

Fräscha råvaror som odlats och tillagats med omsorg och respekt innehåller mer än de flesta är medvetna om. Industriell mat tillför volym men saknar enzymer, känsliga polysackarider, tokoferol, flavonoider och allt det andra som vår kropp behöver för att upprätthålla balans och hälsa. Utan dem klarar vi oss ganska bra ganska länge, men när alla reserver har tömts kan det ta mycket lång tid tills man är frisk igen. Om alls.

Att äta bra mat och hantera maten som om den är medicin är den bästa sjukförsäkringen du kan skaffa.

 

Copyright (c) Naturläkaren 2016. Alla rättigheter reserverade.
Designed by olwebdesign.com